Over kwekerij Baas

Wat doen wij?

Kwekerij Baas levert jaarrond kleurrijke seizoensbloeiers aan de grootschalige retail. Handelaren en retailers uit Europa kunnen ieder seizoen bij de kwekerij terecht voor een grote diversiteit aan pot- en tuinplanten, waaronder violen, perkplanten, bolchrysanten en kerststerren. Daarnaast denken wij graag met u mee om ons product bij uw klant te laten aansluiten om de verkoop te stimuleren. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en is daarom bij ons vanzelfsprekend. Wij leveren topkwaliteit seizoensplanten!

Waarom doen wij dat?

Bij Baas geloven we in de kracht van puur tuingeluk en willen we iedereen het hele jaar door blij maken met bloeiende seizoensplanten voor tuin, balkon en terras. Bloeiende blijmakers noemen wij dat. Met bijna veertig jaar kweekervaring, maken wij ieder seizoen de mooiste seizoensbloeiers in de beste kwaliteit. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als leverancier van deze bloeiende blijmakers en houden hierbij het hele proces van zaadje tot aan eindproduct in eigen hand. Hiermee dragen wij bij aan een optimale verkoop, een maximaal schaprendement en een consument die hier ieder jaar voor terugkomt. Wat wilt u nog meer?

Hoe doen wij dat?

  • Bij Baas verkopen wij niet gauw ‘nee’.
  • Afspraak is afspraak.
  • Wij gaan tot het uiterste om ervoor te zorgen dat u de juiste planten krijgt wanneer u dat wil, volgens uw specificaties.
  • Wij doen nooit concessies aan goede kwaliteit.
  • Wij gaan voor duurzaamheid in alles wat wij doen.

Wie zijn wij?

De broers Jarno en Dieter Baas leiden het bedrijf sinds 2011. Het familiebedrijf is eind jaren 70 gestart door Arie en Ineke Baas en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de sierteeltbranche. Met een goed team van vaste medewerkers, werken wij samen om het mooiste product, met de beste kwaliteit op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren. Meer over onze medewerkers vindt u hier!

Waar zijn wij?

De kwekerijen van Baas, bestaande uit zo’n 25 hectare glas, liggen in het glastuinbouwgebied nabij het dorp Ens in de Noordoostpolder. Vanuit deze plaats liggen wij centraal ten opzichte van onze diverse klanten en de verschillende veilingen. Meerdere malen per dag hebben wij transport richting alle veilingen in Nederland. Daarnaast bieden wij meerdere mogelijkheden aan om uw bestelling op een gewenste locatie aan te leveren, maar u kunt natuurlijk ook uw bestelling bij de kwekerij ophalen.

Waarom bent u bij Baas aan het juiste adres?

Kwekerij Baas is MPS A GAP SQ gecertificeerd. Onze planten worden geteeld volgens de gestelde hoge eisen op het gebied van milieu en sociale aspecten, zoals het MPS-A certificaat. Het laat zien dat wij garant willen staan voor een duurzaam geteeld product. Dat wil zeggen met een minimale belasting van het milieu en met goede sociale omstandigheden op ons bedrijf.

Wij verwarmen een groot gedeelte van onze kwekerij met Bio-Energie, door middel van een houtgestookte installatie. Het hout is snoeihout uit de omgeving, waarmee we bijdragen aan het verduurzamen van de wereld.

Kortom, onze planten worden geproduceerd met een minimale belasting van het milieu en met goede sociale omstandigheden op ons bedrijf.

Naast kwaliteit en duurzaamheid zijn de volgende kernwaarden voor ons leidend:

  • Transparant
  • Innovatief
  • Flexibel
  • Gastvrij